Het is geen compliment om te zeggen dat een moedig meisje 'ballen heeft'

Het is geen compliment om te zeggen dat een moedig meisje 'ballen heeft'


Ik hoor vaak van vrienden en zelfs vreemden dat mijn 6-jarige dochter 'ballen' heeft – weet je, de figuurlijke soort die impliceert ze is dapper en heeft daarom mannelijk lichaamsdelen. Ze heeft moxie, ze is onafhankelijk, en ze heeft vertrouwen. Blijkbaar allemaal eigenschappen waarmee een klein meisje 'ballen verdient'. Ik ben zeker dankbaar dat mijn dochter van nature zelfverzekerd en dapper is. De waarheid is dat ze zo uitkwam. Haar moxie was niet geleerd. Lucky haar.

Vanaf de eerste dag schopte ze haar inbakerdeken af ​​en maakte het heel duidelijk dat ze geen interesse had om zich te laten beperken, zelfs niet door een deken. Zelfs vanaf de geboorte had het meisje een sterk zelfgevoel en een sterke persoonlijkheid.

Toen ze 3 jaar oud was, wierp ze zich zonder vrees in ons zwembad (een volwassene was daar om haar te vangen). Er waren daar die dag andere kinderen van haar leeftijd, maar ze klampten zich vast aan het been van hun ouders of vermeden helemaal het water in te gaan. "Wauw, ze heeft ballen," zei een ouder. Een ander knikte instemmend.

Uit angst om een ​​van die overgevoelige ouders te zijn die alles wat iemand anders zegt of doet met betrekking tot haar kinderen, tot een probleem maakt, heb ik niets gezegd. Maar ik herinner me dat ik bij mezelf dacht: "Waarom wordt moed beschouwd als een mannelijke eigenschap?"

Toen mijn dochter gemakkelijk overstapte naar een nieuwe school, waar ze niemand kende, hoorde ik het opnieuw – dit keer van een familielid. "Het meisje heeft ballen."

Opnieuw bleef de term bij me. Ik wilde niet dat iemand zou zeggen: 'Je dochter is dapper. Ze heeft een schaamlippen. 'Maar hoe belachelijk dat ook klinkt, het is ook belachelijk om zelfvertrouwen en moxie te associëren met mannelijke lichaamsdelen. Ik heb net zoveel dappere meisjes gezien als ik dappere jongens heb gezien. En toch wordt een zelfverzekerd en dapper kind altijd gecomplimenteerd door te zeggen dat hij of zij ballen heeft.

Natuurlijk denken de mensen die zeggen dat mijn dochter 'ballen heeft' dat ze haar prijzen. Maar eerlijk gezegd zijn ze dat niet. Ze is te jong om het figuurlijke concept van 'ballen hebben' te begrijpen, maar na verloop van tijd zal ze het begrijpen. De boodschap die ze krijgt, dat moed en vertrouwen mannelijke kenmerken zijn, is de verkeerde. En ik maak me zorgen dat ze ophoudt zo moedig te willen zijn uit angst dat moed geen vrouwelijke eigenschap is om te hebben.

Dus als je een dapper meisje ziet, zeg dan gewoon dat ze dapper is. Vertel haar niet dat ze ballen heeft. Omdat we allemaal weten dat meisjes net zo dapper kunnen zijn als jongens (of, laten we eerlijk zijn, zelfs dapperder).

Meer over het grootbrengen van dochters:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.