8 kleine en grote manieren om duurzamer te leven na kinderen

8 kleine en grote manieren om duurzamer te leven na kinderenVanaf het moment dat je je eerste kind thuisbrengt, wint het gemak van iets anders, zelfs soms de planeet (je bent gewoon zooooo moe). Babydoekjes, wegwerpluiers, papieren handdoeken, Amazon Prime! Hoe ga je van een duurzaam leven naar een ouderleven zonder met Moeder Aarde te rommelen? Hier zijn kleine en grote manieren om terug te keren naar de ecowagon na het ouderschap, in elk stadium. Plus, eenvoudige manieren om kinderen te leren meer bewust te zijn van de wereld en de middelen om hen heen.

1. Kies ervaringen voor speelgoed. Plastic speelgoed is goed voor 90 procent van de markt en de meeste zijn bijna niet te recyclen. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit en kies duurzaam gemaakt speelgoed over de goedkope plastic variëteit indien mogelijk. Nog beter: deskundigen suggereren dat vakanties met je kind of zelfs buitenbelevenissen een boost voor de hersenontwikkeling kunnen geven die thuis spelen niet kan. Het werkt het "zoekende" deel van de hersenen dat kan leiden tot groei in het gebied dat verantwoordelijk is voor cognitief functioneren, probleemoplossing, emotionele expressie, geheugen, taal en oordeel.

2. Gooi items voor eenmalig gebruik weg. Houd de sapdozen, zakjes en zelfs ballonnen vast. Voor voedselproducten voor eenmalig gebruik, probeer bulk in te kopen (hier zijn er enkele) super eenvoudige recepten voor babyvoeding om thuis te maken voor de week) en kies voor herbruikbare containers, flessen en tassen versus plastic zakjes en flessen voor eenmalig gebruik.

Laten we het ook over ballonnen hebben. Degenen die in de lucht drijven, veroorzaken niet alleen grote tranen, maar kunnen ook in onze waterwegen terechtkomen, waar het zeeleven hen kan verwarren voor voedsel, of erger, touwtjes kunnen ze in de war brengen. Verschillende staten stellen een verbod op voor het heliumtype (de Marine Conservation Society schat dat het aantal ballonnen langs de kustlijnen het afgelopen decennium is verdrievoudigd).

Kinderen zijn dol op ballonnen – we snappen het – dus de kunst is om ervoor te zorgen dat ze verzwaard zijn en op de juiste manier worden weggegooid (snijd ze om het helium te verwijderen en recycle dan de folie of mylar of compost 100 procent latex die biologisch afbreekbaar zijn ).

3. Steun een boer, laat een tuin groeien. Boerenmarkten ondersteunen niet alleen lokale boeren, maar helpen ook de CO2-uitstoot te verminderen die gepaard gaat met het leveren van voedsel van bedrijven aan supermarkten. U steunt ook iemand die in uw land en gemeenschap heeft geïnvesteerd. Veel markten bieden leuke dingen om te doen voor kinderen – muziek, fruitproeverijen, ambachten. En fruit en groenten worden niet bewaard in plastic containers, gooi ze gewoon in je herbruikbare tas en ga! Als je groot wilt worden: Plant een tuin en verbouw je eigen voedsel. Zelfs een kleine kruidentuin thuis kan kinderen de basis leren van waar voedsel vandaan komt.

4. Loop, fiets, scoot naar school. De tijd nemen om met je kinderen naar school te lopen of te fietsen kan een kans zijn om een ​​band te krijgen en wat beweging te krijgen voordat de werkdag je aandacht trekt. Als je laat opstaat of op afstand moet reizen, maak dan contact met andere ouders om een ​​carpool te starten, wat je tijd en gas bespaart. Ook is er een app daarom! Als je groot wilt worden: Als het tijd is om je mini te upgraden voor een auto die geschikt is voor een groeiend gezin, kijk dan naar EV's of zuiniger rijden.

5. Winkel tweedehands. Voorbij de eerste babyfase leer je snel dat kinderen snel uit kleding groeien – en ze ook vernietigen zodra ze mobiel zijn. Zending winkels voor kinderen zijn briljant (A) en ook geweldig in het samenstellen van de vlekvrije crème van het gewas. Welkom hand-me-downs van familie en vrienden en organiseer zelfs een kledingruilfeest voor al je baby's, groot en klein.

6. Gebruik milieuvriendelijke reinigingsproducten of maak uw eigen! Duurzame schoonmaakproducten zijn tegenwoordig gemakkelijk te vinden en betaalbaarder – u kunt zelfs bulk inkopen om uw plasticverbruik te verminderen. Maar daar zijn gemakkelijke manieren om gewoon je eigen niet-giftige schoonmaakmiddelen thuis te maken. Het is verbazingwekkend wat een beetje azijn en zuiveringszout zal doen!

7. Geef je huis een energieboost. LED-lampen verbruiken minimaal 75 procent minder energie en gaan 25 keer langer mee dan gloeilampen. Het is een gemakkelijke oplossing en niet al te dure omschakeling. Natuurlijk, er is altijd kinderen te leren om de lichten en hun apparaten uit te schakelen (en het is nooit te vroeg om dit te doen). Als je groot wilt worden: Hernieuwbare energiebedrijven duiken op met meer betaalbare tarieven voor zonne-, wind- en waterkracht, waardoor het ook eenvoudiger wordt om zich te vestigen. (Er zijn belastingvoordelen te gaan met hernieuwbare energiebronnen).

8. Draai de kraan dicht !, zoals je vader altijd zei. Als kinderen beginnen te helpen met het afwassen, hun eigen tanden poetsen of zelfs douchen, helpt het om hen te leren het waterfauet uit te zetten, zodat ze vroeg aan milieuvriendelijke gewoonten kunnen beginnen. Door de tijd te nemen om aan hen uit te leggen waarom we water moeten besparen, kunnen ze ook hun rol hierin begrijpen.

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.