8 feiten over het Coronavirus die elke ouder moet begrijpen

8 feiten over het Coronavirus die elke ouder moet begrijpen


Het woord epidemie kan overal angst in de harten van ouders slaan. En met zoveel vragen over de nieuwste gezondheidsschrik over een longontsteking-veroorzakend virus in Wuhan, China, hebben we enkele belangrijke informatie verzameld om u te helpen begrijpen wat de 'Coronavirus' of 2019-nCoV echt is en hoe u uw gezin kunt beschermen tegen het.

Wat is de coronavirus ?

Een ‘coronavirus’ komt eigenlijk vrij vaak voor en u bent waarschijnlijk al eerder hiermee besmet. Vele malen eerder. De reden is dat coronavirus eigenlijk een cluster van virussen is die net zo bekend zijn als de gewone verkoudheid en griep, maar het veroorzaakt ook MERS (Midden-Oosten Respiratory Syndrome en SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome). Het probleem met 2019-nCoV, de soort die verscheen in Wuhan, China, is dat het een gloednieuwe soort is met veel onbeantwoorde vragen.

Hoe wordt het van mens op mens overgedragen?

Het virus is zeer besmettelijk en verspreidt zich zoals andere verkoudheden en griep zich verspreiden, hoesten, niezen en aanraken. Het was blijkbaar een soort die alleen dieren trof, maar het dier deed springen. Wetenschappers weten niet hoe lang een persoon besmettelijk kan zijn nadat hij in contact is gekomen met 2019-nCoV, maar de huidige gedachte is dat het virus een incubatietijd van 10 tot 14 dagen heeft, wat zou kunnen verklaren waarom het zo snel lijkt te verspreiden.

Hoe het te voorkomen?

Door vaak gebruikte oppervlakken te desinfecteren, zoals deurknoppen, kranen, toiletspoelers, lichtplaten, telefoons en afstandsbedieningen, in combinatie met regelmatig handen wassen met warm water en zeep is voldoende om het virus op afstand te houden. Als u ziek bent, zoek dan onmiddellijk medische hulp, draag een masker om uzelf en uw omgeving te beschermen. Ga niet naar het werk of op school of andere openbare plaatsen.

Is er een 2019-nCoV vaccin nog?

Nee. De stam is te nieuw voor wetenschappers om onmiddellijk met een vaccin te kunnen reageren. Maar dat betekent niet dat wetenschappers niet racen om er een te maken. Vaccins vereisen zelfs tijd en testen, zelfs wanneer ze snel worden gevolgd in geval van een epidemie. Het ontwikkelen van een vaccin kan ongelooflijk snel ongelooflijk ingewikkeld worden.

Wie loopt er risico?

Net als verkoudheid of griep, loopt iedereen die in contact komt met een besmette patiënt ook het risico besmet te raken. Dat gezegd hebbende, de zeer jonge, ouderen en mensen met een verzwakt of aangetast immuunsysteem zijn het meest kwetsbaar.

Wat zijn de symptomen?

De symptomen voor 2019-nCoV zijn onder meer:

  • koorts
  • ademhalingsproblemen
  • kortademigheid
  • hoesten

Het virus kan symptomen van longontsteking, ernstig acuut respiratoir syndroom (SARS), nierfalen en overlijden veroorzaken.

Waar is de het uitbreken nu?

Het grootste deel van de uitbraak vindt plaats in Wuhan, China en omliggende steden. Het virus heeft echter grenzen overschreden en is nu in de Verenigde Staten met 5 bevestigde gevallen. Elk van de patiënten staat 24 uur per dag in afzondering met medische zorg.

De CDC meldde dat de vijf patiënten zich in Arizona, Californië, Washington en Illinois bevinden.

Tot nu toe zijn 81 patiënten in China overleden en 800 anderen hebben positief getest op het virus.

Wat doen de VS eraan?

De Verenigde Staten, evenals verschillende andere landen, hebben op grote luchthavens screening opgezet om vermoedelijke gevallen van 2019-nCoV te identificeren en in quarantaine te plaatsen.

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.