Ziekenhuis beschaamt ouders voor het gebruik van telefoons in de buurt van baby's

Ziekenhuis beschaamt ouders voor het gebruik van telefoons in de buurt van baby's


Mom-shaming is een extreme sociale media-sport geworden waarbij de 'Karen's' van de wereld punten verzamelen door op ouders te peilen voor alles, van hoe ze hun kinderen in autostoelen vastzetten tot wat ze hen voeden. Maar nu is een Brits ziekenhuis bezig met de beschamende actie nadat het een neerbuigend teken heeft gepost dat online vuur trekt omdat het beoordeelt ouders die hun telefoon gebruiken tijdens het voeden van hun baby's.

Twitter-gebruiker Ash Cottrell, @dr_cottrella plaatste een afbeelding van een bord te zien op een UK SCBU, die vergelijkbaar is met een NICU-eenheid. Haar post luidde: "Ik ben op SCBU met mijn 5-jarige. Deze poster maakt me verdrietig … "Het bord in kwestie luidt:" Mama en papa, kijk alsjeblieft naar MIJ als ik voer, ik ben veel interessanter dan je telefoon !! "

Twitter-gebruikers wezen er snel op hoe schadelijk en onattent de toon van het teken is. Maar niet iedereen was het daar blijkbaar mee eens en er brak een debat uit over de berichten naar nieuwe ouders.

Een Twitter-gebruiker schreef: “Studies tonen aan dat ze je gezicht en stem herkennen. Ze doen het beter wanneer ze worden aangeraakt, gesproken en bekeken wanneer ze alert zijn. Ze hebben je dan nodig. De rest van de 22+ uur kun je contact opnemen met familie en vrienden. Ik begrijp dat we allemaal een afleiding nodig hebben. '

Dat is eigenlijk waar, baby's moeten worden aangeraakt en bekeken door hun ouders. Volgens The March of Dimes profiteren baby's enorm van fysiek contact direct na de geboorte, omdat het helpt om kritische banden tussen ouder en kind te vormen. Het helpt ook stress te verminderen, de ademhaling en hartslag te reguleren en geeft een baby een gevoel van veiligheid.

Maar dan weet elke nieuwe ouder dat pasgeborenen die borstvoeding geven de neiging hebben om in slaap te vallen. Waarom zou u niet bijpraten met vrienden en familie om te voorkomen dat u zich geïsoleerd voelt terwijl de baby toch niet oplet?

Een Twitter-gebruiker reageerde op het bericht van Cottrella door te zeggen: "Oh nee! Vreselijke poster. Ik was in SCBU met een vijf dagen oud en mijn telefoon was een levenslijn. Ik was geïsoleerd en bang (we waren opnieuw opgenomen) en mijn telefoon betekende dat ik in contact kon blijven met mensen en kon lezen wat er met ons was gebeurd. "

Er moet een evenwicht zijn tussen het helpen van baby's en geliefden en ouders die zich geïsoleerd voelen. Als de ziekenhuisflyer ouders van hun telefoon wilde houden terwijl ze voor hun baby's zorgen, dan had het vinden van een tactvollere manier om te zeggen dat het een betere route had kunnen zijn. Maar een nieuwe moeder of vader vertellen dat de keuze die ze maken schadelijk is voor hun kind, is op zijn best gewoon oneerlijke manipulatie.

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.