Hoe een vriendschap blijft bestaan ​​nadat je kinderen uit elkaar gaan

Hoe een vriendschap blijft bestaan ​​nadat je kinderen uit elkaar gaan


Vrienden maken was moeilijk – vrienden maken met een hele familie, bijna onmogelijk. Maar we dachten dat we dat nirvana een paar jaar geleden hadden bereikt. Mijn oudste dochter, Katie, begon met kleuterschool en werd vrienden met een luidruchtig klein meisje die haar passie voor theatrie deelde (zowel op als buiten het podium). We begonnen al snel contact te maken met haar ouders over acteerlessen en balletrecitals – een cool, creatief paar dat onze smaak in muziek en microbrouwsels deelde. Ze hadden zelfs een jongere dochter van ongeveer dezelfde leeftijd als onze jongste. Het voelde als een match made in heaven.

Maar dat was het niet. Na een paar jaar zalig achtertuin barbecues en twee talentenjachtacts, de vriendschap tussen mijn dochter en die van hen begon te ontrafelen. Katie zou thuiskomen van school, huilend over het nieuwste drama, vaak tot tranen gebracht over de kritiek van haar vriendin op haar smaak in kleding, haar pogingen om haar te duwen om te spelen wat ze wilde, haar uitbarstingen die hun klasgenoten vervreemdden, en het drama dat daarop volgde nadat Katie's vriendin de hele klas vertelde over Katie's (onbeantwoorde) verliefdheid op een klasgenoot. Ik dacht dat het een leermoment was, dat mijn dochter aanmoedigde om een ​​mijl in de glinsterende schoenen van haar vriend te lopen, met nadruk op vriendelijkheid en empathie.

Dat was de verkeerde beslissing, ik kwam het later te weten. "Als je kinderen en de kinderen van je vrienden niet met elkaar kunnen opschieten, moet je geen vriendschap afdwingen", zegt Fran Walfish, Ph.D, een Beverly Hills-kind, ouderschap en relatiepsychotherapeut en auteur van The Self-Aware Parent. "Kinderen komen in mijn kinderpsychologie praktijk klagen over de wrok en woede jegens hun eigen moeders omdat ze 'vrienden' zijn geworden met kinderen die ze niet leuk vinden. Meestal blijkt het andere kind een moeilijke persoonlijkheid te zijn, en een geforceerde relatie leidt tot woede en wrok jegens de moeder die hier op aandringt. Het blijkt een te hoge prijs te zijn voor een ouder om alleen maar een vriendin te plezieren. '

Ik was een beetje traag in de opname, helaas. Na een paar jaar tussenkomst van beide ouders, was het duidelijk dat de relatie van onze dochters voorbij was. Het laatste rietje? Een worstelwedstrijd (serieus) in het midden van het verjaardagsfeest van mijn dochter. Onze dochters spreken niet meer. Dat maakt die barbecues natuurlijk een verre herinnering – maar heeft onze vriendschap met onze vrienden niet gedood, gelukkig.

Als je je in deze situatie bevindt, zijn hier een paar woorden van wijsheid waarvan ik wou dat ik terug had wanneer.

1. Je kinderen hoeven geen vrienden te zijn – ze moeten gewoon aardig voor elkaar zijn. "Ondanks het feit dat je kinderen elkaar niet mogen – of misschien zelfs niet kunnen uitstaan ​​- zou ik erop willen staan ​​dat ze respectvol en beleefd zijn voor elkaar", zegt Lori A. Woodring, PhD, een erkende kinderpsycholoog in New York en Connecticut. Op dit moment is het beste waarop we kunnen hopen de stilte tussen de meisjes. En dat lijkt te werken.

2. Je moet er waarschijnlijk over praten met je vriend. Als je een eindeloze litanie van grip op je kind krijgt, hoort je vriend waarschijnlijk soortgelijke klachten over zijn of haar kant. Er is altijd hoop dat als jullie beiden ingrijpen, je je kinderen kunt helpen hun problemen op te lossen. (Hoewel dat niet echt voor ons werkte.) En als het ook niet voor jou werkt, helpt het om gewoon "aan je vriend te erkennen dat hoewel jullie allebei geweldige kinderen hebben, ze gewoon niet veel gemeen hebben op dit moment, "suggereert Woodring.

3. Je kunt vrienden zijn zonder je kinderen in de mix te brengen. "We hebben allemaal verschillende soorten vrienden en we kunnen tijd maken om die vriendschappen op verschillende manieren te onderhouden en te genieten", zegt Woodring. "Alleen omdat jullie beiden kinderen hebben, wil nog niet zeggen dat jullie samen activiteiten voor kinderen moeten doen." En dat is precies hoe we onze vriendschap hebben behouden. Er is misschien geen barbecue in de achtertuin in het verschiet, maar we hebben alleen voor volwassenen diners, concerten en feesten om bij te wonen. Ik ben blij dat we nog steeds op elkaars must-uitnodigingslijst staan ​​- zelfs als onze dochters dat niet meer zijn.

Meer over jeugdvriendschappen:

Foto: Getty

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.