Anna Whitehouse zet het argument 'zwangerschapsverlof is vakantie' op rust

Anna Whitehouse zet het argument 'zwangerschapsverlof is vakantie' op rust


Anna Whitehouse, de beroemde Britse moeder en schrijfster die moeder Pukka heeft opgericht, bracht het bedrijfsleven op de hoogte met haar verbazingwekkende LinkedIn-bericht waarin ze de oneerlijke mythe sluit dat zwangerschapsverlof is hetzelfde als een vakantie.

“Een herinnering aan bedrijven: zwangerschaps- en vaderschapsverlof is geen‘ vakantie ’. Het is geen ‘leuke pauze’ en het is geen vrije tijd. Het is een bedwelmende cocktail van anticipatie, verwachting, aankomst en overleving, ”luidt het bericht. "Het stript jezelf terug naar een oertoestand en navigeert naakt door geblokkeerde melkkanalen, gescheurde steken, bloedige lakens, gebroken geesten, manueel Googling verduisteringsgordijnen. Je bent nodig. Elke seconde ben je nodig – zo niet persoonlijk, in gedachten. "

En ze heeft absoluut gelijk. Een pasgeborene thuisbrengen is ongelooflijk uitdagend. De klok rond worden gewekt voor voedingen en luierveranderingen terwijl tegelijkertijd het vierde trimester wordt behandeld, om nog maar te zwijgen van de megaverschuiving in familiedynamiek, klinkt voor mij niet als een ontspannende vakantie. Nee, ergens fruitige mocktails drinken op een strand terwijl ik rommelige romans lees, klinkt als een vakantie.

“Het is een baan. Zonder zieke dagen. Zonder een eerlijke vergoeding, 'gaat haar functie verder. “Het is de meest bevoorrechte positie ter wereld, maar er zijn ballen, lef (vaak zonder glorie), borsten en andere extremiteiten voor nodig. Het is het puurste geluk. Het is de sterkste contrasten. Het hobbelt naar het park na de geboorte en rijdt op een oxytocine high; thuiskomen, verkruimelen in foetushouding, bezwijken voor een postnatale dieptepunt. Het is het leven in zijn puurste, lelijkste, meest verbluffend mooie vorm en het verhoogt anderen hoger, boven je honger, boven je uitputting, boven je behoeften. Het brengt de volgende generatie groot. '

Haar bericht heeft een lef geslagen en een dialoogvenster in LinkedIn geopend waar ze op briljante wijze heeft gekozen om dit gesprek te starten zonder de schuld te wijzen op een enkelvoudig bedrijf, maar eerder de zakenwereld riep, met meer dan 60 reacties van ouders in de beroepsbevolking die allemaal haar bericht applaudisseerden.

Het is 2020 en we moeten eindelijk deze oneerlijke mythe laten rusten en in plaats van ouders te schamen, moeten we beter werk doen en beleid opstellen dat gezinnen in de eerste plaats ondersteunt. Goed gedaan, Anna!

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.