Romige Kip Noedelsoep {zo gemakkelijk en geen zware room!}

Romige Kip Noedelsoep {zo gemakkelijk en geen zware room!}


In het bericht van vandaag: deze romige kipnoedelsoep barst van de smaak en is zo geruststellend, maar het is lichter omdat er geen zware room is!

Mijn man heeft een hekel aan kipnoedelsoep. Raar toch? Ik bedoel, hoe kun je de meest geruststellende soep ooit haten? Nu, in zijn verdediging, is kipnoedel soms gewoon niet helemaal goed gedaan. De groenten kunnen niet gaar en hard zijn, of zo gaar dat ze veranderen in pap. Of er zijn veel te veel noedels en lang niet genoeg van al het andere, inclusief de kip. Eindelijk, ik heb kippennoedelsoepen gegeten waar de bouillon naar smaakt … nou, gewone oude ingeblikte kippenbouillon, die misschien niet lekker is.

Om mijn man te overtuigen dat deze soep geweldig kan zijn, heb ik een romig recept voor kipnoedelsoep ontwikkeld dat alle beste delen van kipnoedelsoep bevat en ze nog beter maakt. Het is hiermee verbonden romige kip- en rijstsoep voor mijn favoriete soep aller tijden!

Deze romige kipnoedelsoep zit boordevol smaak en is zo geruststellend!

Romige Kip Noedelsoep

Dit is wat mijn romige kipnoedelsoep zo heerlijk maakt:

 • Het heeft een hoge verhouding van "dingen" tot bouillon, met veel zachte kip en veel perfect gekookte wortelen, selderij en ui, samen met precies de juiste hoeveelheid noedels
 • De bouillon is perfect gekruid met gevogelte kruiden, die je geweldige smaken geeft van droge kruiden die je misschien niet altijd bij de hand hebt, zoals tijm, salie, marjolein en rozemarijn
 • Het is CREAMY !! Ik weet niet waarom, maar een romige bouillon geeft zoveel meer voldoening dan een waterige bouillon. Maar er zit geen slagroom in het recept, dus het zit niet zo vol calorieën dat je je schuldig voelt als je het eet.

Bovendien is het gemakkelijk te maken! Win, win, win.

Romige Kip Noedelsoep Recept

Romige Kip Noedelsoep

Deze romige kipnoedelsoep barst van de smaak en is zo geruststellend, maar het is lichter omdat er geen zware room is!

Voorbereidingstijd30 mins

Kooktijd30 mins

Cursus: Hoofdgerecht

Keuken: Troosteten

trefwoord: soep

porties: 8

ingrediënten

 • 1 eetlepel boter
 • 1 kop gehakte ui 1 kleine
 • 1 kop gesneden wortelen 2-3 wortelen
 • 1 kop gesneden selderij 3-4 ribben
 • 2 theelepel fijngehakte knoflook
 • 3 cups gekookte blokjes kip OF 2 rauwe kippenborsten, ongeveer 1-1,25 pond totaalgewicht
 • 8 cups kippen bouillon 2 liter of 4 blikjes
 • 1 theelepel gevogelte kruiden
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • 8 oz eiernoedels
 • 4-8 oz roomkaas verzacht

Instructions

 • Begin met het hakken van alle groenten. Als u rauwe kip gebruikt, snijd ze in hapklare stukjes.

 • Smelt de boter in een grote pot en voeg groenten, knoflook en rauwe kip toe (indien gebruikt). Kook en roer 3-5 minuten op hoog vuur, totdat de ui zacht begint te worden en de kip er wit begint uit te zien, maar de groenten niet bruin beginnen te worden.

 • Giet de bouillon erbij. Roer gevogelte kruiden en zwarte peper en breng aan de kook.

 • De soep moet in totaal 20-25 minuten koken. Als je eiernoedels in landelijke stijl gebruikt die 20 minuten nodig hebben om te koken, voeg ze dan toe na soep sudderen gedurende ongeveer 5 minuten. Als je traditionele eiernoedels gebruikt die 10 minuten duren om te koken, laat de soep dan 15 minuten sudderen voordat je noedels toevoegt.

 • Als de noedels zacht zijn geworden, zet je het vuur lager en roer je er roomkaas door. Als je voorgekookte kip gebruikt, voeg je deze nu toe. Kook en roer 2-3 minuten tot roomkaas volledig is gesmolten en opgenomen. Het kan handig zijn om een ​​garde te gebruiken.

 • Serveer onmiddellijk. Koelresten. Misschien wilt u extra bouillon toevoegen wanneer u restjes opwarmt, omdat de noedels vloeistof zullen absorberen terwijl de soep zit.

Veelgestelde vragen over romige kippensoep

Vraag: Moet ik rauwe kip of gekookte kip gebruiken?

A: Veel recepten voor kippensoep vragen om voorgekookte kip. Ik hou ervan een kip met rotisserie te pakken en al het vlees eruit te trekken om in een soeprecept als deze te gebruiken. Het is gemakkelijk en de kip is super zacht. Het gebruik van rauwe kipfilets is echter goedkoper en niet zo veel meer werk! Dus ik schreef dit recept zodat je beide kunt gebruiken. Als je rauwe kip gebruikt, gaat deze samen met de groenten in de pot. Als je voorgekookte kip gebruikt, voeg je deze toe aan de pot nadat de noedels zijn gekookt wanneer je de roomkaas toevoegt.

Ingrediënten voor romige kippensoep

Vraag: Roomkaas in soep? Smaakt deze soep naar roomkaas?

A: Nee, de soep smaakt niet naar roomkaas. De roomkaas MAAKT de soep erg romig en geeft het een rijkere smaak. Als u de traditionele smaak van kipnoedelsoep verkiest, gebruik dan minder roomkaas (4 oz). Als je je soep heel romig wilt en van de rijkdom van roomkaas houdt, gebruik dan 8 oz. De soep op mijn foto's van vandaag bevat 6 oz roomkaas. Het is ook VEEL gemakkelijker om in de roomkaas te smelten als het vrij zacht is voordat je het in de pot legt.

Vraag: Wat voor soort noedels zijn het beste in deze soep?

A: Technisch gezien kun je kippennoedelsoep maken met elk type noedel dat je wilt, zelfs gewoon oude spaghettinoedels. Maar ik denk dat deze soep veel beter smaakt met eiernoedels, en ik gebruik liever een noedel in “landelijke stijl” zoals je hieronder ziet. Dit is een droge pasta die je in dezelfde sectie vindt als spaghetti en andere eiernoedels, maar het is zo goed in soep!

Merk op dat de receptkaart zegt dat de soep ongeveer 25 minuten moet sudderen. Als je hieronder landelijke noedels gebruikt, die ongeveer 20 minuten duren om te koken, wil je ze toevoegen nadat de soep 5 minuten heeft gestoofd. Maar als u ervoor kiest om een ​​ander soort noedel met een andere kooktijd te gebruiken, moet u dit aanpassen wanneer u ze dienovereenkomstig toevoegt.

Beste noedels voor kipnoedelsoep: landelijke pasta

Vraag: Moet ik gevogelte kruiden gebruiken? Ik heb er geen.

A: Nee, dat doe je niet. Je kunt elke gewenste kruidenmix in deze soep gebruiken. Ik gebruik gewoon gevogelte kruiden omdat ik denk dat het gemakkelijker is om één container gevogelte kruiden te kopen dan om elk van de kruiden die het bevat afzonderlijk te kopen.

Genieten! En vind hier meer geruststellende recepten voor het hoofdgerecht.

Deze romige kipnoedelsoep zit boordevol smaak en is zo geruststellend!

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.