Ik ben de moeder die huilt om alles, maar het maakt me een professional in het bewaren van herinneringen

Ik ben de moeder die huilt om alles, maar het maakt me een professional in het bewaren van herinneringen


Ik ben altijd een sentimenteel persoon geweest. Als kind bewaarde ik alle kaartjes, foto's en stukjes papier waar mijn geliefden op hadden gekrabbeld. Op de middelbare school en universiteit maakte ik collages voor familie en vrienden, elke kans die ik kreeg. Ik ben een scrapbooker, een hugger en een crier.

Maar nu ik moeder ben, zijn de dingen echt in een hogere versnelling gegaan. Mijn groeiende buik volgen met zorgvuldig bijgeleverde foto's en het voorbereiden van de komst van mijn eerste dochter vijf jaar geleden was bijzonder en leuk. Maar toch niets vergeleken met de gevoelens die diep van binnen opwelden toen ik haar voor het eerst in het echt zag. Ik zal mijn mond nooit laten vallen toen ik me verwonderd tot mijn man wendde en zei: "Oh mijn God! We hebben een baby.”

Sentimenteel mama matching moment! Maak altijd de foto.

Foto: Instagram / OurLifeinRoseGold

Al die maanden, en echt, mijn hele leven echt – voorbereiding op het moederschap had geen idee kunnen geven hoe ik over mijn kinderen zou denken als ik ze persoonlijk tegenkwam. Alles aan hen was perfect, elke mijlpaal een huilende mix van trots en verdriet. Ik begeerde die pasgeboren geur en de manier waarop de kleine benen, kikkerachtig, de eerste paar weken van het leven buigen. Ik heb elke dag gedocumenteerd. Het harde en het goede; de eerste giechelt en de eerste staartjes; de eerste dag van kleuterschool en vignetten in elke hoek van hun kleine slaapkamers.

Momenten verzamelen met mijn kinderen is een beetje een fulltime baan geworden, als ik eerlijk ben. En één die dwars door het hart slaat. Omdat ik het leuk vind om ze te zien groeien en zich te ontwikkelen tot hun eigen geweldige kleine mensen, soms voelt dit hele moederlijke optreden voor jonge kinderen als een langzame, rollende rit naar het ultieme verdriet: de dag dat ze vertrekken en me verlaten.

Die mama's die elke mijlpaal met triomf vieren en blij zijn te zien dat de bus op de eerste dag van elk schooljaar in de verte wegrijdt, krijgt het misschien niet. Maar ik weet dat er meer sentimentele, weepy mama's zoals ik zijn, en deze is voor jou. Hoewel tranen cathartisch zijn en we allemaal van tijd tot tijd een goed gevoel verdienen, heb ik een aantal constructieve manieren gevonden om deze gemengde emoties te kanaliseren en het hartzeer van verloren babyjaren om te zetten in schatten die door de jaren heen steeds weer zullen worden genoten.

Schrijf het op
Journaling is altijd een passie van mij geweest, maar als een professionele schrijver voel ik me soms 'verwoord' aan het einde van de dag. Of je je nu vastlegt aan een echt dagboek of gewoon notities maakt, door een lijst af te vinken waar de kinderen mee bezig zijn, voel ik me meer in controle en minder alsof de momenten voorbijglippen.

Ik houd een notitie in mijn telefoon bij elk kind om me te helpen herinneren wat er aan het eind van de maand in mijn dagboek zou moeten staan ​​of wanneer ik de kans krijg om het te doen. Ik schrijf ze ook een brief aan de vooravond van hun verjaardagen en op willekeurige andere momenten gedurende het jaar. Het helpt me niet alleen om de gecompliceerde gevoelens te verwerken om ze te zien groeien; Ik weet dat ik een record maak waar ze later graag naar terugkijken.

Neem video's – niet alleen foto's!
Elke moeder die ik ken heeft enkele duizenden foto's in haar telefoon, maar videos zeg het echt allemaal. Stop niet met het maken van foto's – ooit! – maar zorg ervoor dat je korte video's maakt van de kleine momenten die nu misschien niet monumentaal aanvoelen, want dat zullen ze later zeker wel. Ik snakte naar adem toen ik een video tegenkwam van mijn toen tien maanden oude kreeftkruipje. Op de achtergrond zeg ik: "Ik wil nooit vergeten hoe je kruipt!" En wat grappig is, was ik helemaal vergeten. De video is duidelijk onbetaalbaar.

Zorg er wel voor dat je een back-up maakt naar de Cloud, want de kans is groot dat je op dit moment geen tijd hebt om ze allemaal samen te voegen in één cumulatieve film. Wanneer ze zijn verhuisd, zul je dat wel doen! (Als je nu klaar bent, probeer dan om de zes tot twaalf maanden een film samen te stellen op basis van de recente hoogtepunten. iMovie en ShotCut zijn geweldige opties).

little-girl-in-big-bow-eten-rainbow-cupcake-met-vanille-glazuur

'Gewoon omdat' cupcakes zijn een van mijn favoriete manieren om het leven op een regenachtige dag met de kinderen te vieren

Foto: Instagram / OurLifeinRoseGold

Vier alles
Je zult er nooit spijt van krijgen dat alledaagse gelegenheden speciaal voelen, en om een ​​of andere reden een paar ballonnen en een traktatie voor mijn kinderen op een willekeurige woensdag uitbreken, is een herinnering voor ons allemaal om te vertragen. Ik ga overboord tijdens de vakantie (zelfs Valentijnsdag, in godsnaam), maar een van mijn favoriete willekeurige moment-markers was toen mijn oudste 16 maanden oud werd. Ik gooide haar die dag een klein "Sweet Sixteen" voor ons tweeën met cupcakes en ballonnen. Haar vreugde toen ze wakker werd uit haar dutje was voelbaar.

Grote verjaardagen en kerstochtend en dat alles is vanzelfsprekend, maar als je je vertraagt ​​om je te concentreren op de kleinere prestaties, de logeerpartijtjes in mama's bed zonder reden of de diner-dates met papa alleen omdat, dat is wanneer je je voelt ' opnieuw leven je leven met de kinderen en niet alleen het voorbij zien vliegen.

Leg je telefoon neer
Veel foto's en notities maken kan ook betekenen dat u te veel tijd aan de telefoon doorbrengt. Smartphones zijn geweldig … totdat ze dat niet zijn. Ik maak er een punt van om de mijne 's middags in de keuken of een badkamer boven te laten wanneer mijn meisjes en ik gewoon rondhangen en spelen of kunst maken. Je kunt het altijd pakken om de foto later te maken; maar nu in het moment zijn helpt mijn schuldgevoel te verminderen over de andere keren dat ik het druk heb en niet alleen in de tijd met de kinderen kan genieten – zoals wanneer ik de was aan het doen ben, het eten repareren, enzovoort.

Plakboek als je gaat
Ik bewaarde enorme bakken met plakboekartikelen en raakte toen verlamd van angst wanneer ik ging zitten om eraan te werken. Nu heb ik ontdekt dat het handig is om alles in een doos of map te bewaren tijdens het navigeren door het schooljaar en andere tijdsblokken. Zodra het schip vol is en ik mezelf bevind met een lichte zaterdag- of langzame avond, kan ik beginnen dingen in de pagina's van een boek te plakken. Ik liet de kinderen nu veel van de kleuren en stickers toevoegen, wat niet alleen minder werk voor mij is, maar ook een mooie marker voor hun groei.

Ik breng zelfs een map voor 'Plakboekspullen' als we op vakantie gaan zodat ik geen weken hoef te spenderen nadat we thuis zijn gekomen door lades, kasten en auto's te kijken voor elk stukje bewaarbaar papier. Zodra de reis voorbij is, gaat deze rechtstreeks in een fotoalbum of een klein boek voor bewaring. Geen vuilnisbakken meer in elke kast van het huis! En dit geeft meer tijd om daadwerkelijk door de boeken te kijken en ervan te genieten.

Opslaan (alleen) Wat is er speciaal
Over scrapbooking gesproken, te veel houden kan je in de problemen brengen. Ze zien groeien is moeilijk, maar verkoop of doneer de kleding die je niet absoluut hebt nodig hebben om te houden voor toekomstige kinderen of voor het nageslacht, en om te helpen het afval en de snelle modeproductie tijdens het proces te verminderen. Schaduwdozen zijn een lieve manier om erfgoedkleding te behouden, en een paar vuilnisbakken in plaats van het geheel behouden zal helpen om ruimte te maken voor nieuwe dingen – en de bijbehorende herinneringen – in het proces.

Als het gaat om kunstprojecten, bent u niet verplicht door de wetten van het moederschap om elk stuk papier of karton te redden dat door hun kleine handen wordt aangeraakt. Maak foto's van de fatsoenlijke dingen en recycle wat je ervan kunt; houd alleen de beste vast en leg die in uw hierboven genoemde binder of doos.

Leen baby's
Nee serieus. Krijg je oplossing en help een vermoeide nieuwe moeder in het proces door aan te bieden om een ​​vriend of familielid voor een paar uur op een kleintje te babysitten, zodat ze wat tijd voor zichzelf kan nemen. De knuffels, de rust, de … vuile luiers. Het zal je allemaal terugbrengen! Zo veel als ik liefde met de pasgeborenen van andere mensen, niets is te vergelijken met thuiskomen en mijn sterke, lieve, grote kinderen in mijn wachtende armen zien rennen.

Bel je ouders
Zoveel als je bang bent voor de dag dat je kleintjes vertrekken, stel je voor hoe Moeder en vader moet over je voelen. Kanaal al die gevoelens van verlangen en preventief verdriet naar minstens een wekelijks telefoontje naar huis en vraag hen wat ze van plan zijn. Echt luisteren. Onthoud dat zoveel je thuis van je kleintjes houdt, je ouders er niet voor altijd zullen zijn en dat ze je aandacht evenveel nodig hebben als dat van je eigen kleine broed.

Zoek een hobby
Yup, het is waar: voor jezelf zorgen en de stukken van je ziel vinden die zich hebben verstopt terwijl je thuis bent en voor jonge kinderen zorgt? Blijkt dat het erg belangrijk is. De mijne zijn yoga en lezen: hoe zit het met jou? Als je lachte of van onderwerp veranderde de laatste keer dat iemand je vroeg wat je met je 'vrije tijd' doet, is het waarschijnlijk iets waar je aan moet denken.

Het klinkt misschien niet intuïtief, toch? Hoe maakt het meer doorbrengen aan je passies en minder aan je kinderen de sentimentele, huilerige dingen beter? Wat het doet, is je helpen stress te verlichten en je zelfverzekerder te voelen als algeheel persoon. Dus als je thuis bent met de kleintjes, voel je je meer in het algemeen vervuld en heb je minder kans om de uren weg te wensen, zelfs als ze voorbij tikken. En je hobby herinnert je er ook aan dat, hoeveel je ook van ze hield, je nog steeds een leven zult hebben nadat ze zijn opgegroeid en zijn verhuisd.

Nu, voel je je daardoor niet wat beter?

Meer doe-het-zelf-manieren om herinneringen te bewaren:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.