Ik maak me zorgen dat een van mijn tweelingen populairder is

Ik maak me zorgen dat een van mijn tweelingen populairder is


Op 3-jarige leeftijd, mijn tweelingjongens worden hun eigen kleine mensen, met individuele smaken en interesses en persoonlijkheden. Ik heb gemerkt dat ze de laatste maanden echt beginnen te "spelen" met andere kinderen, in ieder geval meer interactief. Zelfs op zo'n jonge leeftijd hebben ze een aantal vrienden die ze leuker vinden – kinderen waar ze later naar vragen of die ze altijd graag willen zien. Met sommige vrienden springen ze gewoon gelijk in het plezier en de spellen, en bij anderen lijken ze een beetje meer eh, wat dan ook. Ik vind het fascinerend om te zien hoe hun sociale zelf groeit.

Mijn identieke tweeling maakt vrienden naast elkaar, dus ik kan soms niet anders dan hun verschillende manieren van interactie vergelijken. Een van mijn jongens is extravert, een soort clown van de klas, die helemaal gek wordt om te lachen. Hij is de initiator van games, de man die er meteen in springt en degene die de wilde aanval leidt. Terwijl mijn andere jongen daar meestal geniet van het plezier, zie ik hem af en toe wegglippen voor een pauze. Hij kan zich terugtrekken in een hoek om met wat vrachtwagens te spelen of een snack te eten of gewoon gaan zitten en de actie van een afstand bekijken.

Mijn jongens lijken op zoveel manieren op elkaar, maar ze zijn ook op veel manieren verschillend. De tweeling die stiller is, is ook gevoeliger en zelfbewuster. Zijn gevoelens raken gekwetst en hij drukt het zowel uit als tranen en woorden. Hij is zeker mijn zoon. Ik begin me echter te realiseren dat deze zoete, emotionele kant hem ook meer bewust maakt van de sociale invloed van zijn broer.

Een paar weken geleden speelden ze met een vriend, jaagden ze elkaar heen en weer langs de veranda, schreeuwend op hun luide jongensmanier. Mijn lieve kleine man bezeerde zijn vinger en kwam binnen om wat ijs te halen. Toen hij zich weer bij de actie ging voegen met zijn broer en zijn vriend, kon hij er niet helemaal achter komen hoe hij terug kon springen. Ik zag hoe zijn onderlip begon te trillen, die blik op zijn gezicht, alsof hij zich afgewezen voelde. Hij kwam binnen en zei tegen mij, rustig, droevig: "Ik wil ook met hen mee rennen." En mijn hart brak voor mijn gevoelige jongen die zich plotseling buitengesloten voelde, overschaduwd door zijn luidruchtige broer. Misschien vervangen door zijn even onstuimige vriend. (Trouwens, dit was mijn volwassen interpretatie, die het niet echt maakt.)

Natuurlijk waren de jongens gewoon bezig met hun hardloopspel en merkten ze niet eens op dat er één voor de telling was. Dus ik zei tegen mijn man: 'Ga dan met ze mee rennen. Ga, ga, achtervolg je broer. Ga hem halen, ga, ga, 'hopend dat de aanmoediging zijn zelftwijfel zou wegnemen. En natuurlijk, toen hij eenmaal met hen begon te rennen, was het spel weer begonnen en hij gilde en lachte opnieuw.

Ik ben echter een moeder en, zoals ik al zei, een behoorlijk gevoelige, dus ik maak me zorgen. Wordt één jongen altijd 'populairder'? Zal hij meer vrienden hebben? Zullen andere kinderen hem leuker vinden?

Zal mijn gevoelige jongen zich buitengesloten voelen? Zal hij voelen dat hij in de schaduw van zijn broer is? Zal hij zich terugtrekken en verlegen worden omdat hij denkt dat dat zijn rol is?

Ik weet het. Ze zijn nog zo jong en er is geen manier om te weten hoe hun sociale ontwikkeling vanaf hier zal verlopen. En zelfs als dit een soort teken van dingen is die nog komen, is het niet de moeite waard om je zorgen over te maken. Op dit moment lijken andere 3-jarigen de gekke capriolen van mijn dominante jongen hilarisch te vinden. Misschien denken ze als ze ouder zijn dat mijn relaxte jongen echt cool is omdat hij van muziek houdt en een actieve verbeelding heeft.

Mijn tweelingjongens zijn niet dezelfde mensen en ik zou niet willen dat ze dat zijn. Waar is het plezier daarin? Ik heb hun verschillen vanaf het begin omarmd en ik denk dat ik erop moet vertrouwen dat anderen dat ook zullen doen. Mijn beide jongens zijn lief en leuk en grappig. Ik weet zeker dat ze hun eigen vrienden – of dezelfde vrienden – zullen vinden die hen waarderen om wie ze zijn. Dit is weer een van die dingen die ik moet laten zijn.

Meer over Twins:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.