Werk slimmer, niet harder met deze 3 productiviteitstips

Werk slimmer, niet harder met deze 3 productiviteitstips


In een cultuur die voortdurend verbonden is, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat we allemaal moeten werken. De. Tijd. Eigenlijk, studies laten zien dat velen van ons veel meer tijd besteden aan werken dan we beseffen. Werk stroomt uit in onze slaap en stilstand omdat onze grenzen vervagen door e-mailtoegang gedurende de hele uren en een ongezonde werkcultuur die rust ziet als een symptoom van luiheid, ondanks voldoende bewijs dat slaap is een integraal onderdeel van onze gezondheid en welzijn.


Maar wat als het vervagen van de lijnen tussen werktijd en vrije tijd niet alleen een negatieve invloed heeft op onze kwaliteit van leven, maar ook op onze produktiviteit? Recente studies uitgevoerd in het VK en Nieuw-Zeeland laten zien dat minder werken in bepaalde omstandigheden zelfs kan leiden tot hogere productiviteit.

Ondernemer en prijswinnende blogger Beth Kirby is bekend met deze spanning die velen van ons ervaren rond werk en rust. Ze is een voorstander van slimmer werken, niet harder (of langere uren), en pleit voor een langzame en duurzame benadering van werken en leven. We vroegen Beth om haar beste tijdmanagement- en productiviteitstips te delen om ons te helpen meer tijd terug te winnen in onze weken en een langzamer, meer bevredigend tempo van het leven te omarmen.

Een plan maken

In het begin lijkt het misschien tegen je intuïtie, maar een essentiële stap om meer tijd voor rust en spel terug te winnen, is je tijd dienovereenkomstig te plannen en in te plannen. Beth zegt dat ze in staat is om minder te werken en betere resultaten te behalen, omdat ze zeer strategisch is over wat ze doet in haar beperkte werktijd. Haar gratis werkmap voor het stellen van doelen kan u helpen uw dagelijkse planning te reverse-engineeren op basis van uw doelen en doelen met een groter geheel. "Het is gemakkelijker om je te concentreren op de dingen die je zullen helpen je doelen te bereiken en de rest te vergeten", zegt Beth. "De meeste mensen maken geen kaart, dus er is geen duidelijkheid. Ze draaien hun wielen en zijn druk, niet productief."

Werk slimmer niet harder

Als je je hele werkjaar in kaart hebt gebracht en je bewust bent van de drukke seizoenen, kun je in bepaalde seizoenen een lager tempo aannemen zonder je schuldig te voelen. Het betekent ook dat je minder snel merkt dat je op het laatste moment bezig bent om dingen voor elkaar te krijgen, wat kan resulteren in onverwacht lange uren en dan opbranden. Als u vooraf beslissingen neemt over uw werk, kunt u zich ook concentreren op kwaliteit boven kwantiteit, zodat u strategisch kunt zijn in wat u doet, zodat een kleinere hoeveelheid werk een veel grotere impact kan hebben.

Beth adviseert ook aandacht te schenken aan de tijden dat u informatie herhaalt, omdat dit een teken zou kunnen zijn dat u ooit zou kunnen plaatsen om een ​​bron te creëren die al die informatie op één plaats deelt, waardoor u in de toekomst tijd bespaart. "We moeten meer op de lange termijn denken, in plaats van alleen maar werk te repliceren," zegt ze. Het feit dat ze steeds weer hetzelfde leerde, inspireerde haar bijvoorbeeld om haar succesvolle online programma, Instagram to Influence, te maken.

Luister naar je behoeften

Vergeet niet dat je geen machine bent en dat je energie door de dagen, weken, maanden en jaren ebt en stroomt. Beth heeft ontdekt dat het aanpassen van haar schema aan haar behoeften haar helpt om haar beste werk op een schuldvrije manier te doen. "Ik werk in zeer strategische geconcentreerde bursts wanneer ik op mijn hoogtepunt ben en ik kan dan zoveel produceren", deelt Beth.

"Het klinkt cliché, maar je moet je eigen tijdlijn respecteren", zegt ze. "Verschillende mensen hebben een ander uithoudingsvermogen en een ander tempo dat voor hen werkt. Ik ben eigenlijk iemand met een ongelooflijk laag uithoudingsvermogen voor werk – ik heb psychische problemen, wat betekent dat als ik naar beneden ga, ik niet kan werken, mijn hersenen gewoon niet kan niet focussen. Ik heb geprobeerd een bedrijf te creëren rond mijn zwakke punten. Als ik moet crashen, moet ik crashen. En ik plan zelfs (mijn grote lanceringen) voor seizoenen, omdat ik mijn eigen psychische cycli ken. "

De sleutel tot minder maar beter werken? "Zoek een ritme dat duurzaam is voor jou, en weet dat het in verschillende seizoenen kan veranderen," voegt ze eraan toe.

Afbeelding afkomstig van de auteur

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.