RSV-seizoen is op zijn hoogtepunt en neem het van mij aan, het is geen grap

RSV-seizoen is op zijn hoogtepunt en neem het van mij aan, het is geen grap


RSV of respiratoir syncytieel virus is deze week helemaal in het nieuws geweest. Omdat gevallen van RSV nieuwe hoogtepunten bereiken en naar verluidt ernstiger zijn dan ooit, vragen veel ouders zich af waarom ze er nog nooit van hebben gehoord. Hoewel dit veel voorkomende virus zich van de herfst tot de lente verspreidt, loopt het piekseizoen (op dit moment) van eind december tot half februari.

Als je nog nooit van RSV hebt gehoord, ben je niet alleen. Ouders weten meestal niet wat het is, tenzij ze reden hebben om er bang voor te zijn. RSV kan erg lijken op verkoudheid (het virus begint met symptomen van de bovenste luchtwegen, zoals een opgezette neus, hoest en lichte koorts), maar het kan een smerig virus worden voor kinderen met gecompromitteerde immuunsystemen of ademhalingsproblemen zoals preemieën en astmapatiënten.

Voor voldragen baby's is RSV meestal niet erger dan een gewone verkoudheid en de meeste kinderen hebben het minstens eenmaal op de leeftijd van twee opgelopen. Voor preemies is het veel anders. Het is een ernstig virus dat heel gemakkelijk kan worden gecontracteerd. Wanneer baby's eerder dan 36 weken worden geboren, brengt dit grote risico's met zich mee, zoals longontsteking, bronchiolitis en andere ernstige complicaties, sommige die fataal kunnen zijn.

Mijn preemies werden geboren na 28 weken, gediagnosticeerd met bronchopulmonale dyplasie (BPD) en hadden ook lage geboortegewichten, die allemaal de hoogste risicofactoren zijn voor het krijgen van ernstige RSV. We moesten voor hun eerste twee winters volledig geïsoleerd. Het is een goede zaak dat we FaceTime-mensen niet zo vaak hebben gezien als nu, omdat ik zeker weet dat er mensen in de gaten waren die door mijn uitleg van onze germafobie tijdens het RSV-seizoen liepen. Na drie maanden in de NICU wilde ik niet nog een ziekenhuisbezoek riskeren voor mijn kleine kinderen.

Het komt erop neer dat RSV erg besmettelijk is en dat we waakzaam moeten zijn om onze kinderen gezond te houden tijdens het RSV-seizoen, vooral dit jaar met gevallen op een hoogtepunt. Het kan worden verspreid door fysiek contact, de lucht via hoesten of niezen, of door een geïnfecteerd object aan te raken. RSV kan tot 6 uur op je handen leven en tot 12 uur op objecten, dus het is erg moeilijk om blootstelling te voorkomen.

Dus hier is wat moeders van kinderen die risico lopen op ernstige gevallen van RSV moeten je weten:

  1. Als je naar ons huis komt, was je handen als je aankomt en gebruik dan handdesinfecterend voordat je met onze kinderen speelt of ze vasthoudt.
  2. Kom alsjeblieft niet langs als je momenteel ziek bent, als je samenwoont met iemand die ziek is, in contact bent geweest met iemand die ziek is en / of als je al minstens zeven dagen geen symptomen hebt.
  3. Als u rookt, vragen wij u om niet voorafgaand aan het bezoek te roken. Experts adviseren tegen passieve blootstelling aan rook. Hoewel het geen tweedehands rook is, blijft het hangen en kan het hun longen verder aantasten.
  4. Als je ouders bent van een baby of peuter, breng ze dan niet naar huis tijdens het RSV-seizoen als ze verkoudheidssymptomen hebben.
  5. Excuseer onze afwezigheid van evenementen tijdens het RSV-seizoen, wat helaas samenvalt met tal van bijeenkomsten, inclusief de feestdagen. We zijn niet onbeleefd, we moeten onze kinderen gezond houden totdat hun longen en immuunsysteem sterk genoeg zijn.

Voor meer informatie over RSV, hoe u dit kunt voorkomen en de huidige nummers die u kunt bezoeken CDC-website.

Meer kindergezondheid:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.