Wetenschap bewijst dat grootouders ongelooflijk belangrijk zijn voor kinderen

Wetenschap bewijst dat grootouders ongelooflijk belangrijk zijn voor kinderen


Het lijkt een gegeven dat hebben grootouders in het leven van een kind is een goede zaak, maar nu ondersteunt de wetenschap dit met een nieuwe fascinerende studie. Het academische tijdschrift The Gerontologist heeft een nieuwe studie gepubliceerd genaamd Solidariteit in de grootouder-volwassen kleinkindrelatie en trajecten van depressieve symptomen waarin het aandachtig keek naar hoe een relatie tussen grootouders en kleinkinderen kan een depressie helpen voorkomen of verminderen. En de resultaten zijn echt hartverwarmend.

Het doel van de studie was om manieren te identificeren waarop relaties tussen grootouders en kleinkinderen invloed kunnen hebben, vooral gezien het feit dat mensen langer leven en deze speciale soorten relaties niet alleen vaker voorkomen maar ook langer lijken te duren dan in vorige generaties. In het bijzonder wilden onderzoekers zien of een nauwe relatie de depressieve symptomen positief zou kunnen beïnvloeden. Blijkt dat deze relaties doen!

De studie gebruikte een steekproefgrootte van 374 grootouders en 356 kleinkinderen die werden waargenomen van 1985 tot 2004.

"Voor zowel grootouders als volwassen kleinkinderen verminderde grotere affiniteit depressieve symptomen en frequenter contact verhoogde symptomen," luidt de studie. "Alleen voor grootouders, het ontvangen van functionele ondersteuning zonder dat het ook verhoogde depressieve symptomen oplevert." Met andere woorden, elkaar helpen in een geven en nemen relatie is de krachtigste vorm en voordelig voor zowel grootouder als kleinkind. Maar er was een keerzijde aan dit.
"De gemiddelde grootouder-volwassen kleinkindrelatie is een bron van steun en spanning voor beide generaties," merkten onderzoekers op in de studie. Interessant genoeg verzamelde de studie gegevens die aantoonden dat relaties tussen grootouders en kleinkinderen in de loop van de tijd op een voorspelbare manier veranderen. . Wanneer kleinkinderen jong zijn, is de relatie vaak sterk en worden er banden gevormd. Wanneer kleinkinderen jongvolwassen worden, zijn ze meestal minder betrokken bij hun grootouders en in sommige gevallen helemaal niet. Maar als een curve, zouden de meeste kleinkinderen uiteindelijk meer betrokken raken bij de grootouders zodra ze de volwassenheid bereiken, waardoor hun relatie verandert in een relatie die nauwer verwant is met een "vriendschap gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde." Dus, de volgende keer dat opa en opa willen plannen voor een bezoek, weet dat elk beetje contact tussen hen en uw kinderen goed is voor de gezondheid van iedereen.

Meer over grootouders:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.