10 YA-boeken waar elke leeftijd van zal houden

10 YA-boeken waar elke leeftijd van zal houdenBoeken voor jonge volwassenen hebben een manier om je naar een andere plaats en tijd te brengen, en zelfs terug naar hoe het voelde om een ​​tiener te zijn (zucht). Deze YA-boeken hebben voor elk wat wils met krachtige en krachtige personages en plotpagina's die pagina's omslaan. Vind fantasie, poëzie, coming of age-verhalen en nog veel meer. Probeer ze eens voor uw volgende boekenclub of reis gelezen!

1. unpregnant door Jenni Hendriks en Ted Caplan ($ 17): De hele wereld van Valedictorian hoopvol Veronica Clarke komt tot stilstand als ze ontdekt dat ze zwanger is. Met een mooie toekomst voor zich, weet ze dat ze naar de universiteit wil gaan om haar dromen na te streven, en kiest ervoor om de zwangerschap af te breken. Het enige probleem? De dichtstbijzijnde kliniek om de procedure te krijgen, bevindt zich op meer dan 900 km afstand van huis en ze heeft geen auto om er te komen. Ze schakelen een oude vriend in om haar te rijden en de twee gaan op een avontuur dat ze nooit zullen vergeten. Met een hele reeks gestolen auto's, gekke ex-vriendjes en andere wilde avonturen, gaan Veronica en Bailey een reis tegemoet die hen een stap dichter bij het uitzoeken van wie ze willen zijn zal brengen.

2. Rebel door Marie Lu ($ 19): New York Times bestsellerauteur Marie Lu keert terug met de laatste aflevering van haar Legende serie dit najaar. Eden Wing is altijd bekend geweest als het kleine broertje van Daniel Wing. Maar het leven van Daniel is veranderd sinds hij ooit als een nationale held werd gezien en zet nu al zijn energie in om ervoor te zorgen dat hij Eden veilig houdt. Zodra Daniel en Eden zich aan hun nieuwe normaal beginnen aan te passen, begint een onvoorzien gevaar zijn lelijke kop op te steken, waardoor Eden in de meest schrijnende delen van Ross City wordt gedwongen en Daniel geen andere keus heeft dan hem te komen redden.

3. Als je me vraagt ​​waar ik heen ga door Jasmin Kaur ($ 19): De debuutroman van Jasmin Kaur is gevuld met poëzie, proza ​​en verbluffende illustraties die het verhaal vertellen van hoe het is om vandaag een vrouw te zijn. Opgesplitst in zes secties, Als je me vraagt ​​waar ik heen ga bevat gesprekken over geestelijke gezondheid, feminisme, seksueel geweld en andere belangrijke sociale kwesties. Dit nieuwe YA-boek richt zich op vrouwen in staat stellen om te vechten voor wat goed is en wat ze verdienen.

4. De verloren oorzaken van Bleak Creek door Rhett McLaughlin en Link Neal ($ 26): Als je houdt van Vreemde dingen, je zult houden De verloren oorzaken van Bleak Creek. Tieners in de stad Bleak Creek, die zich in 1992 in North Carolina afspelen, vrezen het idee om naar Whitewood School te worden gestuurd, een reformatorium dat bekend staat om het 'corrigeren' van tieners die zijn afgedwaald van de zogenaamde hetero en smal. Verdwijningen komen vaak voor, en wanneer hun beste vriendin Alicia daarheen wordt gestuurd, moeten eerstejaars eerstejaarsstudenten Rex en Leif een manier vinden om haar eruit te halen voordat het te laat is.

5. Dangerous Alliance: A Austentacious Romance door Jennieke Cohen ($ 18): Lady Victoria Aston is blij met haar leven precies zoals het is. Met een gelukkig gezin, een voorspoedig landgoed en genoeg tijd om haar dagen door te brengen zoals ze wil, wordt alles in chaos gegooid wanneer Vicky leert dat ze moet trouwen of haar familie hoog en droog achterblijft. Nu onder druk om de juiste man te vinden om haar leven mee door te brengen, raadpleegt ze het werk van Jane Austen om haar te helpen begeleiden. Maar zelfs Austen heeft geen antwoord voor Vicky's problemen met de mannen in haar leven. Door mysterieuze incidenten overweegt ze of ze haar trouwdag levend zal halen.

6. Juliet neemt een adem door Gabby Rivera ($ 18): Juliet heeft er geen probleem mee zichzelf een gesloten Puerto Ricaanse babydijk te noemen en na naar haar ouders te zijn gekomen, rent ze weg naar Portland, Oregon om de terugslag van haar moeder te voorkomen. Aangekomen in Portland, is Juliet enthousiast om stage te lopen voor haar favoriete feministische schrijfster waarvan ze hoopt dat ze haar kan helpen haar leven te achterhalen. Maar wanneer Juliet beseft dat haar held niet is wie ze dacht dat ze zou zijn, begint ze op verschillende manieren in zichzelf te komen. In de loop van een zomer die haar leven voor altijd verandert, leert Juliet wie ze wil zijn en hoe ze haar ware zelf met de wereld kan delen.

7. Je betreuren door Colleen Hoover ($ 15): Morgan en haar 16-jarige dochter Clara lijken nergens oog in oog te staan ​​en vertrouwen op Chris, Clara's vader, om hun familie bij elkaar te houden. Maar wanneer een tragisch ongeluk met Chris plaatsvindt, vinden de twee vrouwen hun eigen afzetmogelijkheden om hun verdriet te kanaliseren en hun leven weer op te bouwen. Naarmate Morgan dichter bij iemand komt die ze niet zag aankomen en Clara zich wendt tot een jongen aan wie het haar verboden was om te zien, wordt de kloof tussen de twee vrouwen groter en tegen het einde van de roman moeten ze erachter komen of ze wel of niet hun relatie is het redden waard.

8. Het genadejaar door Kim Liggett ($ 17): Nu meteen New York Times bestseller brengt lezers naar Garner County, waar vrouwen dodelijke macht hebben over mannen tijdens hun zestiende jaar. Wanneer vrouwen in het graafschap 16 worden, worden ze verbannen naar de wildernis om hun verraderlijke krachten vrij te geven … maar niet iedereen die weggestuurd wordt, leeft weer terug. Wonen in dit graafschap is Tierney James, en met haar zestiende verjaardag aan de horizon, kan ze niet stoppen met denken over vrij ergens anders wonen. Maar wat Tierney niet verwacht, is dat verbannen worden naar het bos niet alleen betekent bang zijn voor de gevaarlijke elementen en de mannen die haar willen verkopen op de zwarte markt, maar het betekent ook bang zijn voor de andere vrouwen met wie ze is veroordeeld.

9. When the World Didn't End: Gedichten door Caroline Kaufman ($ 15): Instagram-dichter Caroline Kaufman brengt een boodschap van hoop en vergeving in haar nieuwe collectie, Toen de wereld niet eindigde. Het kan moeilijk zijn om je verleden en je imperfecties te vergeven, maar Kaufman is vastbesloten om lezers te helpen hun kwetsbaarheid te omarmen en de wereld met meer hoop en geluk tegemoet te treden. Vol met nieuwe gedichten, illustraties en een paar populaire gedichten van Caroline's Instagram-account, deze nieuwe collectie is een geweldige gelezen voor fans van Rupi Kaur's Melk & Honing.

10. Kinderen van deugd en wraak door Tomi Adeyemi ($ 20): New York Times bestsellerauteur Tomi Adeyemi keert dit najaar terug met haar langverwachte vervolg op Kinderen van bloed en bot. Zélie en Amari hebben met succes magie teruggebracht naar Orïsha, maar nu zullen de twee hun koninkrijk moeten verenigen om de dreigende burgeroorlog te voorkomen. Vechtend voor de troon en proberen de nieuwe maji te beschermen tegen de monarchie, zullen Zélie en Amari hun leven beproeven in Kinderen van deugd en wraak.

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.