Rommel na vakantie is niet goed voor mijn geestelijke gezondheid en dit is wat ik eraan doe

Rommel na vakantie is niet goed voor mijn geestelijke gezondheid en dit is wat ik eraan doe


Dit is die speciale week van het jaar dat ouders van de wereld rond hun huis kijken en zich afvragen wat er in godsnaam met hun leefruimte is gebeurd. Het is grappig hoe een doos snoepstokken of zandkoekjes begin december zo uitnodigend en feestelijk zijn, maar aan het einde van de maand voel je je alleen al een kater, verdrietig en vraag je je af waar de dichtstbijzijnde plek is om een ​​container te huren.

Toen mijn kinderen jong waren, proefde ik bij elke beurt de nasleep van de vakantie. Mijn voorraadkast had willekeurige stukjes bros en snoep van vrienden, familie en buren die rondspeelden. De koelkast stond vol met koekjes, mysterieus vlees en half geopende flessen sparkly alcohol.

Ik zou bogen bij het toilet vinden en me afvragen hoe ik nog een speeltje in een kist of speelgoeddoos kon stoppen, zodat ik het niet kon voelen bubbelen overweldigend elke keer als ik keek, nou ja, overal in mijn huis.

En de glitter. Er was altijd overal glitter, zelfs als ik geen glitter in huis had.

Ik had zo'n tien jaar geleden een keer te vaak een vakantiekaart uitgegooid en het bracht me naar een slechte plek. Ik verloor het in de slaapkamer van mijn zoon terwijl ik probeerde speelgoed onder zijn bed te proppen om een ​​wandelpad te creëren. Toen besefte ik dat er iets te geven moest zijn.

Ik had drie kleine kinderen en veel mensen die van ze hielden, waar ik dankbaar voor was. Maar je kunt dankbaar zijn voor alle zegeningen die je in je leven hebt en toch wilt schreeuwen naar de volgende persoon die langs het huis komt, armen vol met hoge fructose glucosestroop en plastic. De twee sluiten elkaar niet uit.

Ik besloot om mijn geestelijke gezondheid in tact te houden, de vakantie-rommel moest tot een draaglijk minimum worden beperkt en dit is wat ik begon te doen:

Voor Kerstmis vullen mijn kinderen een zak speelgoed en kleding om te doneren.

Dit is iets wat ze met mij begonnen te doen toen ze ongeveer vier waren. Ik legde uit dat ze, om ruimte te maken voor nieuwe dingen, er veel meer van zouden genieten als ze afscheid namen van dingen die ze niet droegen of waarmee ze speelden.

Het duurde niet lang voordat het een soort traditie werd. Ze wisten dat ze op een dag zagen dat ik een vuilniszak aan hen uitdeelde, dat Kerstmis zoveel dichterbij was. Het opbergen van hun geschenken had niet het gevoel dat ik me een weg probeerde te banen door drijfzand met een kuitkramp. Het was eigenlijk een genot en het ging zoveel sneller.

Als we het niet opeten, gaat het in de prullenbak.

Voedsel weggooien is niet mijn favoriete bezigheid. Ik waardeer gebakken producten van vrienden en buren en zal nooit mijn jaarlijkse koekjesruil opgeven, ook al ben ik degene die over is met alle extra's.

Op de een of andere manier komt een Hickory Farms-pakket altijd in mijn keuken, samen met een toren van noten en meer dozen met chocolade dan ik in een jaar kan eten. Dat zegt echt iets, want ik ben de grootste choco-verslaafde die je ooit zult ontmoeten.

Als er restjes zijn die niet binnen een paar dagen na binnenkomst in mijn huis worden opgegeten, worden ze gegooid. Ik heb niet de behoefte om alle dingen te bevriezen in de hoop ze te behouden. Ik bewaar de koekkruimels niet meer als een doos valt, denkend dat ik ze in ijs zal wervelen. En het maakt me niet uit hoeveel ik van gerookte kaas en worst houd, na het nieuwe jaar zijn ze voor mij net zo dood als mijn skinny jeans.

Ik koop niet meer zoveel als vroeger.

Ik liet mijn kinderen altijd zien dat ik van ze houd door onder de boom te laden. Die dagen zijn voor altijd voorbij. Ik krijg ze nu ongeveer vijf dingen waarvan ik weet dat ze er dol op zullen zijn en die ze zullen gebruiken en ik voel niet de behoefte om extra items in te gooien die ze alleen leuk vinden, gewoon om onze woonkamer op het wonderland van de kerstman te laten lijken. Dit heeft het grootste verschil gemaakt. Onze kinderen hebben niet zoveel nodig en we hoeven onze rug of onze chequeboekjes niet te breken.

Ik zeg nee.

Als mijn moeder vraagt ​​of we de overgebleven cranberrysaus en vulling willen, zeg ik nee, tenzij het een kleine portie is die wordt opgegeten. Als iemand vraagt ​​wat mijn kinderen nodig hebben voor Kerstmis, vertel ik hen om in plaats daarvan een ijsje te nemen. Als ik de dag na Kerstmis voor 70% een bedazzled boom of een zak van twintig pond met mijn favoriete snoep te koop zie, zeg ik tegen mezelf dat ik het moet neerleggen en langzaam terug moet gaan.

Rommel na de vakantie is zeker een stress-inductor. Waarom denk je anders dat elke winkel grote plastic kuipen en organisatoren te zien heeft zodra je binnenkomt.

Er gaat niets boven zwemmen in een zee van chaos en inpakpapier waardoor je je huis wilt platbranden, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik ben een nieuwe vrouw tijdens en na de vakantie sinds ik deze paar wijzigingen heb aangebracht.

Oh, en een kanttekening: ik geef het extra geld (en energie) uit dat ik op mezelf bespaar. Hartelijk dank.

Meer tips voor het ordenen:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.