Waarom het niet altijd een groot probleem is wanneer een moedervriendschap eindigt

Waarom het niet altijd een groot probleem is wanneer een moedervriendschap eindigt


Toen ik terugging naar waar ik nu woon, voelde ik me echt eenzaam. Het is altijd moeilijk om helemaal opnieuw te beginnen en nieuwe vrienden te maken. Vooral als je een moeder bent met jonge kinderen, in de greep van peuter en billen afvegen. Het kan extreem isolerend aanvoelen.

Dus deed ik iets dat volledig buiten mijn comfortzone lag. Ik ontmoette een vriend via een online moedergroep. We begonnen te chatten en realiseerden ons dat we veel gemeen hadden. Maar onze gemene deler was dat we allebei een vriend wilden en het huis uit moesten.

Mijn vriend en ik begonnen dingen wekelijks te doen. We hebben af ​​en toe kinderen ontmoet, maar meestal gingen we samen naar leuke diners en naar de film zonder dat onze kinderen ons lastigvielen. We wilden allebei hetzelfde. Een pauze van onze realiteit van het opvoeden van kleine, kleine mensen.

Uiteindelijk begon ik een verschuiving op te merken. Ze raakte meer geïnteresseerd in het uitgeven van geld en winkelen, en had een ander inkomen en levensstijl dan ik. Hoewel dat normaal gesproken geen dealbreuk voor mij zou zijn, voelde het alsof we steeds minder hadden om over te praten toen we samen waren. Toen was ze plotseling niet meer beschikbaar om de dingen te doen die we in het verleden hadden gedaan. Voor zover ik weet, had ik niets verkeerd gedaan, en zij ook niet.

Normaal voelde ik me misschien gekwetst of vroeg ik me af wat ik verkeerd had gedaan, maar in plaats daarvan voelde ik me vreemd een opluchting. Ik had al geruime tijd het gevoel dat ik geen verband kon houden met sommige van haar problemen, en ik wist dat ze geen verband kon houden met de mijne. Het was tijd voor een einde aan de vriendschap.

Maar ik kijk terug op die tijd die we samen hadden en ben dankbaar voor het doel dat ze diende in die tijd van mijn leven toen ik nieuw in het gebied was en eenzaam. Ik kan alleen maar hopen dat zij hetzelfde over mij zou zeggen. We hadden elkaar allebei nodig. Maar het eindigde omdat we na verloop van tijd passies in verschillende dingen vonden en steun in andere mensen in ons leven, en we groeiden gewoon uit elkaar. Maar ik zal altijd dankbaar zijn voor dat seizoen in mijn leven toen ze er voor me was.

Vriendschappen hebben als volwassene is moeilijk. De meeste vrouwen die ik ken, verlangen naar een beste vriend die midden op de dag naar hun huis komt en een praatje maakt wanneer ze een pech hebben, of alles laten vallen om hun kinderen in nood te helpen. Ze willen iemand die ze kunnen vertrouwen, en vooral, ze willen een levenslange vriend, die toevallig ook naast de deur woont.

Maar ik heb me gerealiseerd dat dat niet altijd voor iedereen gebeurt. In plaats daarvan lijkt het erop dat moeder-vrienden komen en gaan. Het kan triest aanvoelen wanneer een vriendschap eindigt, maar ik ben gaan begrijpen dat bepaalde vrienden tijdelijk zijn en het is niet altijd belangrijk wanneer vriendschappen eindigen. Ze dienen een doel in ons leven voor een korte periode van tijd. Dat betekent niet dat we ze niet missen als ze vertrekken of weggaan of stoppen met bellen, het betekent gewoon dat we soms opgroeien en uit elkaar groeien. En het is geen schande om dat toe te geven aan onszelf, of zelfs aan elkaar.

Ik ben dankbaar voor de vrienden die ik had terwijl mijn man en ik op de graduate school zaten. Ik zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben voor de band die we deelden en de steun die ze ons gaven toen we ons eerste kind kregen en beiden door nieuw ouderschap worstelden.

Ik ben dankbaar voor de vrienden die ik had toen ik een pasgeborene en een peuter had en regelmatig een peuterspeelzaal nodig had om ons allemaal het huis uit te krijgen en niet gek te worden. Ik zou die vrouwen graag weer zien en zien hoe al onze kinderen zijn opgegroeid, maar ik ben me er ook van bewust dat we misschien niet veel meer hebben om over te praten zonder onze kleine kinderen.

Ik ben dankbaar voor vrienden die me door moeilijke overgangen hebben geholpen, zoals verhuizen naar een nieuw gebied of lijden aan postpartum depressie. Vrienden kunnen een leven lang meegaan, maar ze kunnen er ook zijn voor een korte tijd wanneer we ze echt nodig hadden.

Dus ik zie het niet altijd als een groot probleem als een vriendschap eindigt. Het kan een tijdje triest zijn, en soms zelfs pijn doen, maar de waarheid is dat ik weet dat er meer vrienden om de hoek zijn, en dat elke vriend die in mijn leven is gekomen er een is die ik me zal herinneren en voor altijd zal koesteren.

En ik kan alleen maar hopen dat ze zouden zeggen dat ik, terwijl we dichtbij waren, net zo goed een vriend voor hen was als zij voor mij waren.

Foto: Getty

Meer over vriendschap:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.