U krijgt dit jaar geen kerstkaart van mij

U krijgt dit jaar geen kerstkaart van mij


Ongeacht de tijd van het jaar, je Instagram-feed is waarschijnlijk een zorgvuldig samengestelde verzameling van de beste momenten van je vrienden.

Maar de feestdagen brengen een heel ander niveau van projecteren van een perfect leven.

Er is familie fotoshoot na no-tranen familie fotoshoot. Moeders en vaders en kinderen, hand in hand in een vrolijke lijn, stoeiend door velden overspoeld met herfstkleuren. Gecoördineerde outfits voor koud weer voor iedereen. Rover the Dog rent langs de hele parade. Aanstaande ouders kunnen de kerstkaart zelfs gebruiken om de aanstaande komst van de baby aan te kondigen. Ik heb uit de eerste hand kennis van deze hack voor de aankondiging van de kerstkaart omdat ik probeerde iedereen op de hoogte te stellen van de geboorte van mijn tweede en laatste kind door een cadeautje voor mijn buik te houden op onze kerstkaart van 2014. Ik zeg 'geprobeerd' omdat het ingetogen schrijven dat de zwangerschap op de achterkant van de kaart aankondigde, gecombineerd met het heden voor mijn buik, te subtiel was voor de meeste om op te vangen.

Genoeg met alles! Je krijgt dit jaar geen kerstkaart van mij, omdat ik er geen stuur.

Ik kan het niet helpen, maar het gevoel hebben dat het oorspronkelijke doel van het verzenden van notitiekaarten tijdens de vakantie, om in contact te komen met dierbaren dichtbij en ver door een persoonlijke begroeting, voorbij is gegaan. Vakantiekaarten zijn een glanzend, gepolijst excuus geworden om ons leven te laten zien dat vermomd is als een groet. Wensen we onze familie en vrienden het beste? Natuurlijk doen we dat. Maar ik geloof dat het gebruik van wenskaarten rond Kerstmis, Chanoeka, Nieuwjaar en alle seizoensrust rust is afgedwaald van een onbaatzuchtig doel. Wie heeft er echt een hele brief nodig over hoe goed Jake het dit jaar doet in het voetbal en de promotie van je vrouw? Sociale media houden ons in elk geval op de hoogte van dat soort levensmijlpalen.

Dit alles gezegd hebbende, het idee van kerstkaarten is nog steeds vrij onschadelijk. Het is leuk om post te krijgen en de handgeschreven adreslabels van vakantiekaarten te vinden die in alle ongewenste e-mail zijn verborgen. Mail ontvangen van iemand vertelt je dat ze aan je denken, en kinderfoto's zijn leuk om naar te kijken.

Mijn man en ik hebben foto's gemaakt met onze gedecoreerde kerstboom en er kaarten van gemaakt voordat we onze kinderen hadden, toen wij alleen maar poseerden met onze chagrijnige kat in een kleine kerstmuts. Een ambitieus jaar toen onze beide kinderen eenmaal waren gearriveerd, droegen we bijpassende pyjama, mama beer, broer beer en zus beer pyjama voor onze foto van de kerstkaart. We waren DIE familie.

We hebben de afgelopen jaren een professionele fotograaf ingehuurd voor een familiefotoshoot. Het maken van familiefoto's is een geweldige manier om herinneringen en momenten in de tijd te bewaren, maar het is duur, vereist veel planning vooraf en is niet iets dat we elk jaar kunnen schommelen. Vorig jaar hadden we een familiefotoshoot, maar uiteindelijk maakten we gewoon een digitale kerstkaart in plaats van er een te versturen. We hadden gewoon geen tijd meer. Plus, is er iets meer frustrerend en vervelend dan rond te graven naar het adres van tante Karen en je moeder een sms te sturen voor het nieuwe huisnummer van je neef?

Ten slotte is het versturen van vakantiekaarten prijzig, in een tijd waarin al zoveel geld wordt besteed aan geschenken.

Dit jaar hebben we geen familiefoto's gemaakt en we doen geen gedrukte kerstkaart. We kunnen al dan niet de moeite nemen met een digitale versie.

Onze kinderen zijn nu 8 en 4 jaar oud en we worstelen om ons hoofd boven water te houden met Cub Scout-activiteiten, schoolkleeddagen, dansrecitals, koorvoorstellingen en werkvakantiefeesten en potlucks. Onze buitenlichten van Kerstmis kwamen pas in weken tot december op. We hebben het te druk met leven om zorgvuldig een gefilterd beeld te maken van een leven dat wordt geleefd.

Mijn man en ik hebben dit jaar gesproken over het doen van een vakantiekaart en waren allebei ambivalent. We doen ons uiterste best dit jaar vooral om tijdens de vakantie met familie en vrienden te zijn. We zullen reizen om tijd door te brengen met familieleden van onze beide partijen. We bakken goederen om te delen met vrienden en collega's. Als we geen tijd hebben om een ​​beeld van vakantiegeluk samen te stellen voor een vakantiekaart temidden van de chaos van ons echte vakantiegeluk en stressvolle valkuilen, is dat prima.

Vakantiekaarten kunnen een leuke manier zijn om te pronken met onze superleuke kinderen en mensen in ons leven in het verleden en heden te laten weten dat we aan hen denken. Maar ze zijn beslist niet verplicht om te lezen om ons beste vakantieleven te leiden. Handgeschreven kaarten zonder foto's zijn net zo goed, zo niet beter, en een telefoontje of bezoek zijn echt het klatergoud aan de boom.

Het echte leven is rommelig en druk, met nuances die niet kunnen worden vastgelegd in een professionele fotoshoot.

Misschien is de beste boodschap die we deze feestdagen kunnen sturen, onszelf toestemming om een ​​deel van de vakantiedruk los te laten en om echt aanwezig te zijn op de momenten dat ze voorbijgaan.

Meer over vakantiekaarten:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.