De virale post van moeder legt uit waarom je niet iemand moet bezoeken die net is bevallen

De virale post van moeder legt uit waarom je niet iemand moet bezoeken die net is bevallen


In wat voor miljoenen vrouwen een vertrouwde scène lijkt, zit Katie Bowman op de rand van haar ziekenhuisbed, terwijl ze rustig wacht tot haar familie hallo zegt tegen haar nieuwe baby … en dan vertrekt. De foto en het bijbehorende onderschrift zijn 91.000 keer gedeeld en er zijn meer dan 13.000 reacties van vrouwen die hun verhalen over uitputting na de bevalling delen.

“Dit ben ik, ongeveer 24 uur na de geboorte van mijn oudste. Ik heb geen idee wie de foto heeft genomen, maar je kunt waarschijnlijk al weten hoe ik me voel door er alleen maar naar te kijken, 'schrijft Bowman. “1 of 2 dagen. Is dat teveel gevraagd?

1 of 2 dagen voor een nieuwe moeder het reine te komen met het feit dat ze een kleine mens uit haar lichaam had laten komen. 1 of 2 dagen voor haar om eindelijk te douchen en het zweet en bloed van haar lichaam te wassen. 1 of 2 dagen voor haar om door de pijn van haar pijnlijke tepels te duwen terwijl ze leert borstvoeding te geven. 1 of 2 dagen voor haar om te proberen wat te slapen omdat ze absoluut uitgeput is. "

Een foto is echt 1000 woorden waard. Dit ben ik, ongeveer 24 uur na de geboorte van mijn oudste. Ik heb geen idee wie …

Geplaatst door Living My Family Life op dinsdag 3 december 2019

Na drie uitputtende eigen ervaringen, schreef ik ooit een soortgelijk pleidooi voor genade van vrienden en familie. Omdat terwijl iedereen zeker absoluut opgewonden is en vol liefde en vreugde zit bij het ontmoeten van een nieuw leven, we zo vaak de reis vergeten die de moeder ging maken om dat leven in de wereld te brengen.

Bowman beschrijft welsprekend hoe postpartumuitputting en pijn eruit zien. Van de onhandigheid van leren om borstvoeding te geven en de horrorshow van alles wat er gebeurt met je vagina of C-sectie wond, er is een wilde rit van fysieke en emotionele dingen aan het gebeuren.

Maar het gedeelte van het bijschrift essay dat waarschijnlijk de meest aangrijpende en vertellen over de mentale en emotionele toestand van een nieuwe moeder is wanneer Bowman vakkundig beschrijft de manier waarop vrouwen worden behandeld.

“Iedereen wil dat de opscheprechten zeggen dat ze de nieuwe baby binnen 24 uur hebben gezien. Ze moeten gewoon voldoen aan hun behoefte om deze nieuwe baby vast te houden. Als je ze niet toestaat je in het ziekenhuis te bezoeken, ben je een egoïstische, delicate dramakoningin, 'schrijft ze. "Dan komen mensen binnen met hun opmerkingen van" je ziet er nu slechts 4 maanden zwanger uit in plaats van 9 "of" je ziet er moe uit "het spijt me, maar in welke wereld kun je commentaar geven op het uiterlijk van een nieuwe moeder?"

Dit bericht is ALLES. Het omvat de kwetsbaarheid en verwarring, en de enorme kracht van vrouwen die zelden wordt opgemerkt.

De grote take-away? De volgende keer dat je iemand kent die door bevalling gaat, geef haar de kans om te beslissen of ze een bezoeker meteen kan behandelen of niet. En wees in alle opzichten genadig en respectvol over haar antwoord – wat het ook is.

Lees over Postpartum Depressie & Angst:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.