De wetenschap zegt dat slecht verpakte geschenken beter zijn dan perfecte

De wetenschap zegt dat slecht verpakte geschenken beter zijn dan perfecte


De feestdagen worden verondersteld een tijd van gejuich en liefde te zijn – en dat zijn ze zeker, maar er is een onmiskenbare hoeveelheid stress die het plezier van het geven van geschenken kan bederven. Met praktische artikelen die overal op internet opduiken op mooie manieren om een ​​geschenk te verpakken van glanzend bedrukt papier met sprankelende strikjes tot rustiek bruin papier met touw en dennenappels, zijn er te veel stijlvolle manieren om een ​​geschenk te verpakken. Nou, het blijkt dat als je een cadeau slordig verpakt, je cadeau-ontvanger er nog steeds van zal houden. De wetenschap zegt het.

Cadeaus inpakken met gerecyclede oude shirts

In een fascinerend onderzoek dat zojuist is gepubliceerd door de Universiteit van Nevada, hebben onderzoekers gekeken naar hoe netjes ingepakte geschenken de verwachtingen van de ontvanger van wat er in zit beïnvloeden.

“We stellen voor dat wanneer ontvangers een geschenk van een vriend openen, ze het minder leuk vinden als de gever het netjes verpakt heeft in tegenstelling tot slordig en we baseren op de theorie van de onbevestiging van de verwachting om het effect te verklaren. In het bijzonder stellen ontvangers hogere (lagere) verwachtingen voor netjes (slordig) ingepakte geschenken, waardoor het moeilijker (gemakkelijker) wordt voor de geschenken om aan deze verwachtingen te voldoen, wat resulteert in contrasteffecten die leiden tot minder (meer) positieve attitudes ten opzichte van de geschenken wanneer ze eenmaal zijn uitgepakt .”

Maar wat als de persoon aan wie je een geschenk geeft, niet iemand is die je goed kent? Onderzoekers vroegen zich dat ook af en ze ontdekten dat een geschenk verpakt kan worden als een sociaal signaal over hoe goed de twee mensen elkaar leuk vinden. Onderzoekers ontdekten dat wat er in dit geval gebeurt, is dat de kennis de neiging heeft om geschenken meer leuk te vinden als ze netjes zijn ingepakt.

13 Coole en creatieve manieren om een ​​geschenk in te pakken

AJessica Rixom, Ph. D., die co-auteur van de studie was, vertelde VANDAAG Thuis dat "Op basis van de antwoorden van de deelnemers op verschillende vragen, het suggereerde dat de reden waarom dit gebeurt is omdat de nette verpakking hogere verwachtingen stelt voor het geschenk binnenin, die maakt het moeilijker voor de geschenken om aan die verwachtingen te voldoen. Wanneer de geschenken zijn uitgepakt, is de ontvanger een beetje teleurgesteld, terwijl de verwachtingen slordig zijn ingepakt, waardoor het geschenk een meer aangename verrassing is. "

Dit doet me denken aan alle ingepakte geschenken die ik in de loop van de jaren van mijn kinderen heb ontvangen. Niemand van hen was netjes ingepakt en ik hield zeker meer van die geschenken dan van iets anders. Want als het erop aankomt, is het echt de gedachte die telt.

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.