11-jarig meisje is eerste zwarte koploper in de 'Notenkraker'-geschiedenis van het jaarlijkse NYC Ballet

11-jarig meisje is eerste zwarte koploper in de 'Notenkraker'-geschiedenis van het jaarlijkse NYC Ballet


Als we het één keer hebben gezegd, dan hebben we het duizend keer gezegd; vertegenwoordiging is belangrijk. Daarom is het enorm dat het NYC Ballet een zwart meisje koos om de hoofddanseres te spelen om Marie te portretteren in de jaarlijkse productie van George Balanchine's de Notenkraker. De 11-jarige Charlotte Nebres, student aan de School of American Ballet, gaat geschiedenis schrijven wanneer ze deze winter op het podium staat.

Charlotte zal niet de enige danser van kleur in de cast zijn, maar haar castmates zullen ook Tanner Quirk hebben die half-Chinees is, Sophia Thomopoulos die half-Koreaans en half-Grieks is, en Kai Misra-Stone die half- is Zuid-Aziatische. Deze diverse cast van indrukwekkende dansers verandert de wereld en laat kinderen (en volwassenen) overal zien dat diversiteit op het podium een ​​prachtig ding is.

Bekijk dit bericht op Instagram

IN HET NIEUWS // De vier kinderen die de rollen van Marie en de notenkrakerprins afwisselen, zijn onlangs door Gia Kourlas geprofileerd in The New York Times. Ze ging bij hen zitten om het repetitieproces, hun leven buiten het podium en hun rol in het ballet te bespreken. ⁠ ⠀ ⁠⠀ Op de vraag waarom ballet nu belangrijk voor haar is, op dit moment, de 11-jarige Charlotte Nebres, hier afgebeeld als repetitie voor haar rol als Marie, zei: ⁠ ⠀ ⁠⠀ "Voor mij voelt het gewoon alsof ik me vrij voel en ik voel me gesterkt. Ik heb het gevoel dat ik alles kan doen als ik dans. Het maakt me gelukkig , en ik ga doen wat me gelukkig maakt. Je hoeft nergens anders aan te denken. "⁠ ⠀ ⁠⠀ Foto: Heather Sten @heathersten voor The New York Times @ nytimes⁠ ⠀ ⁠⠀ Zie deze heel jonge dansers, die het hart vormen van The Nutcracker® van George Balanchine, nu op het podium via JAN 5. Tik op de link in bio voor tickets en meer informatie. dance #balletdancer #dancelife #balletlife #instaballet #dancers #choreografie #balanchi ne #nycb #nycballet #newyorkcityballet #newyorkcity #linkinbio

Een bericht gedeeld door New York City Ballet (@nycballet) op

Het was vier jaar geleden toen Misty Copeland geschiedenis schreef als de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke hoofddanseres in het American Ballet Theatre. Haar verbazingwekkende promotie naar het middelpunt bewees de wereld dat huidskleur geen barrière in de wereld van de kunst zou moeten zijn. Overal keken kinderen op naar Copeland en durfden zich in haar positie in te beelden, wat Charlotte deed. Toen ze 6 jaar oud was, zag Charlotte Copeland optreden en het was een game-wisselaar.

"Ik zag haar optreden en ze was gewoon zo inspirerend en zo mooi," vertelde Charlotte de New York Times. "Toen ik iemand zag die op mij leek op het podium, vond ik dat geweldig. Ze vertegenwoordigde mij en alle mensen zoals ik. '

De ongelooflijke show zal publieksleden verblinden omdat het nooit faalt, maar dit jaar hebben kinderen in het publiek meer kans om zichzelf te zien vertegenwoordigd door de getalenteerde cast van dansers die een gevarieerd etnisch ras vormen. Voor informatie over het ticket voor de show, die nu loopt tot 5 januari in het David H. Koch Theatre, Lincoln Center, ga je naar de site van het NYC Ballet.

Meer inspirerende kinderen:

Source link

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.